Biografie in een notendop

“Mijn naam is Miranda van Zalm, de drijvende kracht achter ZALM Interieurontwerp met inmiddels meer dan 20 jaar ervaring binnen de interieurbranche. In 1995 studeerde ik af aan de Kunstacademie Artez te Kampen op het gebied van interieurvormgeving. Mijn fascinatie voor interieurarchitectuur begon al vroeg: zo ontdekte ik op 7-jarige leeftijd een oude plattegrond van mijn huis; dit labyrint van wandjes en doorgangen dat dit huis in één oogopslag inzichtelijk maakte was voor mij een enorme gewaarwording. Dit is waar het begon.
Na mijn studie interieurvormgeving kon ik aan de slag bij verschillende architectenbureaus en een meubelmakerij in Zwolle, nu bekend onder de naam Nonoo kasten. Ik heb er diverse items ontworpen, van trapleuningen tot wandkasten. Tot het échte Hoge Noorden bij mij begon te kriebelen. Ik wilde weer terug naar mijn “roots”. Zo kwam ik in Groningen bij Vorm Martini terecht en heb voor dit bedrijf zowel winkelinterieurs als inrichtingen binnen de horeca verzorgd. Vanaf 2000 heb ik voor Vesta Woonforum interieurs verkocht aan de hand van persoonlijk gemaakte interieurvoorstellen. Voor Buss Ontwerp & Inrichting te Aduard heb ik recentelijk diverse interieurs ontworpen binnen de utiliteitsbouw, zoals kantoorpanden, ziekenhuizen en culturele centra.
Ik ben erg blij dat ik de stap heb gezet om mijn werkzaamheden voort te zetten onder de naam ZALM Interieurontwerp; al aardig snel kon ik beginnen aan leuke en inspirerende projecten.”

‘Het interieur dient de mens en niet andersom’

‘Hoe zwaarder de massa, hoe unieker de ruimte’

‘It always seems impossible until it is done’ - Nelson Mandela

‘Have no fear of perfection. You’ll never reach it’ - Salvador Dali