Herenhuis Loppersum

De opdrachtgevers zijn het avontuur aangegaan om dit fantastische en ruime herenhuis in Loppersum te kopen! Deze woning wordt op het moment volledig gestript en bouwkundig versterkt.

Aangezien er hierdoor vrij veel op de nieuwe eigenaars van deze woning af komt, hebben zij mij ingeschakeld om een verbouwingsontwerp te maken voor de begane grond.

Aan de hand van hun wensen en eisen ben ik aan de slag gegaan met de nieuwe indeling van het huis. Een belangrijke ingreep is hier onder andere de verplaatsing van de deur naar de woonkamer. Zo ontstaat er gelijk een intieme relaxruimte voor de zithoek, zonder loopverkeer vanuit de gang. Als het ware kom je gelijk in het middengebied van de ruimte binnen. Ook is een aparte speelruimte voor de kinderen een belangrijke wens. Deze heb ik geplaatst in de huidige zij-ingang van het huis. Deze speelruimte kan desgewenst met een schuifdeur afgesloten worden. De extra entree is in het plan nu gesitueerd op de huidige plek van de garagedeur. Wat voor verschillende doeleinden ook erg handig is: De voor- en achterkant van het huis kunnen straks middels een schuifwand van elkaar worden gescheiden!

Momenteel wordt er hard gewerkt aan de realisatie van het plan. Wordt vervolgd!

oude situatie

oude situatie

oude situatie

oude situatie