Villa Groningen

Deze half vrijstaande villa uit de Amsterdamse Schoolstijl is begin 19e eeuw gebouwd door de toen bekende architect M.G. Eelkema, die vooral in de stad Groningen actief was. Rond de 70- er jaren kreeg dit pand een kantoorfunctie, om vervolgens rond de 90-er jaren omgebouwd te worden als internaat voor kermis- en schipperskinderen. Je kunt je voorstellen dat er in de loop van de jaren veel is aan verbouwd en veranderd.
Aan mij de taak om dit enorm grote huis van rond de 350 m2 opnieuw in te delen! Doordat alle kamers voorzien werden van water, en er dus overal door het huis waterleidingen liepen, moet het hele huis worden gestript. Dit project betreft de begane grond, waarbij de keuken een aparte ruimte is. De woonkamer is aanvankelijk opgedeeld in drie ruimtes, elk gescheiden met kamer en suite deuren.
Ik heb in dit plan de muur naar de keuken opengebroken, en alleen de kamer en suite deuren naar de achterkamer laten staan. Boven deze deuren heb ik een glaspartij getekend, in dezelfde glas in lood stijl als de rest van de ramen. Door de middelste suite deuren te verwijderen, ontstaat er meer verbinding met het eetgedeelte en de zithoek. De erker aan de voorkant heb ik luchtiger gemaakt door hier de radiator ombouw te verwijderen, en juist radiatoren in ouderwetse stijl voor de inbetweens te plaatsen. In het plan laat ik twee opties zien voor de indeling van de woonkamer, en heb ik een volledig vernieuwde keuken voorgesteld.
Op het moment wordt hard aan de realisatie gewerkt. Wordt vervolgd!

Zalm interieurontwerp foto villa Groningen
zalm interieurontwerp oude en nieuwe keuken

oude situatie

oude situatie

oude situatie

oude situatie