Werkwijze

Voor het maken van een totaal interieurontwerp hanteer ik dezelfde procedure.
Deze bestaat uit onderstaande fases die voor de particuliere en zakelijke markt hetzelfde zijn. Afhankelijk van de behoefte
is het niet altijd noodzakelijk om alle fases te doorlopen.
Je kunt mij ook vragen om bijvoorbeeld enkel een maatwerkmeubel of een lichtplan te ontwerpen.
Het geven van alleen kleur- en materiaaladvies behoort ook tot de mogelijkheden.

Kennismaking

Het kennismakingsgesprek is geheel vrijblijvend.
Indien mogelijk spreek ik graag af op locatie zodat ik meteen kan zien om welke ruimte het gaat.
Tijdens dit gesprek breng ik al je wensen en doelstellingen goed in kaart. Deze worden geconverteerd naar een Programma van Eisen (PvE)
Gedurende het hele ontwerpproces is jouw rol als opdrachtgever van grote betekenis. Op basis van wat wij gezamenlijk hebben besproken, maak ik een offerte.

"

Schetsontwerp

Tijdens het maken van het schetsontwerp kijk ik naar de haalbaarheid van de wensen en doelstellingen binnen het plan. Eventuele uitdagingen komen op deze manier vroegtijdig aan het licht.
Meestal visualiseer ik het ontwerp in 2D aan de hand van vlekkenplannen en plattegronden. Afhankelijk van het ontwerp is het soms van belang ook één of meer schetsen te visualiseren in 3D.
Het gebruik van kleur, materiaal en stijl toon ik in sfeerbeelden welke het schetsontwerp ondersteunen. Nadat ik het schetsontwerp aan je heb voorgesteld, is jouw terugkoppeling hierop doorslaggevend voor de volgende fase.

"

Voorlopig ontwerp

Aan de hand van je inbreng tijdens de terugkoppeling op het schetsontwerp ga ik het plan verder uitwerken tot een voorlopig ontwerp. Tijdens deze fase zul je van het plan meerdere 3D beelden te zien krijgen. Soms wil een virtuele wandeling door het ontwerp heel verhelderend zijn.
Het materiaal-, meubel- en lichtplan stel ik tezamen met het 3D ontwerp aan je voor.

"

Definitief ontwerp

In het definitieve ontwerp zijn alle keuzes vastgelegd zoals kleur, materiaal, meubelen, verlichting, maatwerk en overige afwerkingen. Voor wat betreft maatwerk wordt er een technische tekening opgesteld. Aan de hand van dit definitieve ontwerp kunnen offertes worden opgevraagd van de totale inrichting; van vloer tot plafond, van los meubel tot maatwerk.

"

Begeleiding

Na de presentatie van het definitieve ontwerp zou je zelf aan de slag kunnen
om het interieur te gaan realiseren. Maar ook tijdens deze fase kun je een beroep op mij doen.
Bijvoorbeeld in de vorm van projectcoördinatie of personal shopping.

"

De oplevering

De oplevering van een project is voor alle betrokkenen een spannend moment. Afhankelijk van je wensen kan ik met de aannemer en/of interieurbouwer het geheel nalopen om te kunnen vaststellen of het ontwerp ook correct volgens afspraak is gerealiseerd. De kwaliteit staat hierbij uiteraard centraal. Eventuele openstaande werkzaamheden worden genoteerd en door de uitvoerende partij alsnog in orde gemaakt. Ook is het mogelijk om mij in te schakelen om de totale styling van de ruimte tot in de puntjes af te ronden.

Wil je als particulier of bedrijf graag weten
wat ik als interieurarchitect voor je pand of woning kan betekenen?
Je kunt gelijk contact met mij opnemen!